iTrainee

Traineeship

Others (NL)

Up to 40 hours

Starts all year through

Published on April 03, 2024

iTrainee
Launching great careers

Ben jij een bachelor- of masterstudent die net is afgestudeerd en wil jij je carrière direct goed starten? Aanbiedingen genoeg, maar hoe maak je de beste keuze? Bij welke werkgever kun je het meeste leren? Wat voor soort werk past het beste bij je opleiding, interesses en vaardigheden? En waar word jij echt gelukkig van? iTrainee helpt je om die vragen te beantwoorden, je carrière te lanceren en je te begeleiden naar de werkgever die het beste bij jou past.

Waarom zou je voor iTrainee kiezen?
Tijdens ons traineeship ontdek je waar jouw passie ligt, ontwikkel je vaardigheden die van pas komen op de werkvloer – zoals feedback geven en leren omgaan met conflicten – en zorgen we voor een zachte landing bij een werkgever die écht bij jou past.

Leer alles over bedrijfsprocessen én IT
Met ons traineeship maak je kennis met de verschillende richtingen die je op kunt in het bedrijfsleven: van HR tot Sales, Marketing, Finance en Logistiek. Zo kun je zelf ontdekken wat het beste bij je past. Dat combineren we met een verdieping in IT. Waarom? Omdat tegenwoordig alle domeinen in organisaties zijn verweven met IT en het een essentiële rol speelt bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Met kennis en vaardigheden op het gebied van IT, nemen je kansen op de arbeidsmarkt flink toe.

Verdieping met SAP
Die IT-verdieping doen we met SAP, de meest gebruikte Business Application Software ter wereld. Dat is niet alleen interessant als je op een technische richting bent afgestudeerd, maar ook als je een bedrijfskundige studie hebt afgerond. Bij SAP draait namelijk alles om het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de logistiek, HR, verkoop, marketing, financiën, managementinformatie en inkoop. Organisaties als Hema, Heineken, ASML en Nationale Nederlanden werken met de software van SAP. Er is dan ook veel vraag naar jonge, talentvolle mensen met kennis van SAP én bedrijfsprocessen.

Wat kun je met het traineeship?
We hebben al honderden talentvolle jonge mensen geholpen om hun carrière te lanceren als business analist, consultant, data scientist, BI-specialist, low-code developer of een andere expertise. In jouw rol ga je bijvoorbeeld aan slag met de ontwikkeling van nieuwe applicaties in de zorg, de automatisering van magazijnen met robotics of het inrichten van nieuwe processen bij een finance-afdeling. Je kiest de carrière waar jij gelukkig van wordt.

Blijft het daarbij? Nee, want veel van onze trainees groeien in drie tot vijf jaar door naar een andere rol, zoals teamleider of manager. Of ze gaan voor zichzelf aan de slag. The sky is the limit!

Hoe ziet het traineeship eruit?
Wanneer je start bij iTrainee, begin je met een uitdagende opleiding; in de eerste drie maanden volg je SAP college, onder begeleiding van ervaren trainers. Dit sluit mooi aan bij de studie(s) die je net hebt afgerond. Je leert de bedrijfskundige kant van IT kennen en doet ervaring op met de technische kant van de software. Daarnaast werk je aan je soft skills. Dit zijn de vaardigheden die handig van pas komen op de werkvloer of bij klanten. Denk aan het vermogen om samen te werken in teams, feedback te geven, te overtuigen en te plannen & organiseren.

Matching & specialisatie
Gedurende je traineeship gaan we op zoek naar een werkgever die past bij jouw voorkeuren. We kijken naar je droombaan, de locatie, branche, richting en natuurlijk de bedrijfscultuur die het beste bij je past. Als we een match hebben gevonden en de kennismaking bevalt aan beide kanten, dan stellen we samen met je opdrachtgever een opleidingsplan op.

Specialisatie
Afhankelijk van je functie ga jij je specialiseren in een bepaalde richting. Tijdens deze specialisatie leer je de fijne kneepjes van het vak. Dit traject is voor iedere trainee net even anders. Voor sommige functies moet je mogelijk ook aanvullende certificaten halen. Ben je klaar met je specialisatie? Dan ga je voor de rest van je traineeship fulltime aan de slag bij je opdrachtgever. In totaal duurt deze periode 15 maanden.

Low-code: combineer je bedrijfskundige en technische kennis
Bij je specialisatie kun je kiezen voor een specialisatie in HRM, finance, BI, logistiek of een ander domein. Daarnaast bieden we ook een specialisatie in low-code developing aan. Tijdens deze specialisatie leer je om op een snelle en laagdrempelige manier applicaties te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met gebruikers van de applicatie. Waarom is deze specialisatie interessant? Omdat de toepassing van low-code snel groeit binnen het bedrijfsleven. Daardoor neemt ook de vraag toe naar talentvolle mensen die deze nieuwe vorm van applicatieontwikkeling beheersen.

Welke opleiding heb je gevolgd?
Je hebt je bachelor- of masteropleiding met succes afgerond. Het traineeship is het meest geschikt voor jonge, talentvolle mensen die een bedrijfskundige, financiële, logistieke of organisatorische studie hebben gevolgd.

Niet alleen voor IT’ers
Voor ons traineeship heb je geen specifieke IT-vooropleiding nodig. Het kan natuurlijk geen kwaad, maar het is niet nodig. Een sterke bèta-aanleg en interesse in het IT-veld zijn veel belangrijker. In ieder geval testen we je vooraf om er zeker van te zijn dat je voldoende capaciteiten hebt om de opleiding te volgen en of je de motivatie hebt om in IT te werken. Wij leren je de rest.

En nu?
Denk je: dat is iets voor mij? En wil je weten of je in aanmerking komt voor een traineeship bij iTrainee? Doe de test!

Heb je nog vragen, of wil je even langskomen voor een kennismaking? Wacht dan niet langer en neem contact op met onze recruiter Imke: +31(0)62 938 3845.

Op onze website lees je alles nog eens terug en bekijk je enkele persoonlijke verhalen van onze trainees: www.iTrainee.nl

Apply now