PGGM

Traineeship

Utrecht

Up to 40 hours

Starts all year through

Published on July 04, 2022

Jouw rol

Samen met je collega’s een vermogen van 273 miljard euro beheren, en dat doen met de wetenschap dat de financiële toekomst van 4,4 miljoen pensioendeelnemers mede in jouw handen ligt? Een dankbare en uitdagende taak, waar jij bij een van ’s werelds grootste en meest duurzame vermogensbeheerders zorgt dat er verstandig met geld wordt omgegaan.  

Als jij uitgebreide kennis en ervaring op wil doen binnen de backoffice van deze grote vermogensbeheerder, dan is het Traineeship Operations bij PGGM iets voor jou!

Met het Traineeship Operations maak je in 2 jaar tijd kennis met de verschillende afdelingen: Administratie, Reporting, Datamanagement en/of IT.  Een mooie kans om al werkend en lerend te ontdekken waar jouw ambitie ligt. Je werkt binnen één van de 4 teams (+/-70%) en werkt (na je inwerkperiode) daarnaast vanuit een zogenaamde journey teamoverstijgend (+/-30%).  Er zijn verschillende journeys die tijdens je traineeship af kan leggen. Voorbeelden hiervan zijn: 

 • Transitie-management: Grote veranderingen in de portefeuille hebben impact op de gehele organisatie.  In deze "journey” doe je ervaring op met het voorbereiden en uitvoeren van zulke transities inclusief de verantwoording hierover.   
 • Data: Onze strategie is om een data-gedreven organisatie zijn. In deze journey ondersteun je de afdelingen bij het verhogen van datakwaliteit, data-analyses of het inrichten van de juiste datagovernance.  
 • Technologie: Identificeren van procesverbeteringen om deze te automatiseren.  In deze journey leer je IT en robotiserings oplossingen te configureren, testen en te implementeren. 

Welke journey(s) jij gaat volgen, hangt helemaal af van jouw interesses, en kunnen we met jou vormgeven.  


Ontwikkeling 

Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. De PGGM Academy biedt veel mogelijkheden om zowel je kennis (van processen, technische kennis en vakinhoudelijke opleidingen) als soft skills verder te ontwikkelen. Omdat iedereen uniek is, en behoeften verschillen, stippel jij samen met je manager jouw maatwerk leerstraat uit. 

Dit ga je doen tijdens jouw traineeship  

 • brede kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van transactieverwerking, rapportage, datamanagement en IT 
 • Het bouwen van een netwerk binnen PGGM, om je met verschillende teams en afdelingen gaat werken.  
 • een op maat gemaakt ontwikkelprogramma volgen onder begeleiding van een mentor, praktijkbegeleider en talentadviseur 
 • na het traineeship stroom je uit op een functie binnen één van de backoffice teams, die helemaal bij jou past. 

Jouw afdeling binnen PGGM

Tijdens het traineeship kom je te werken binnen één van de vier afdeling van de unit Operations. Deze unit valt binnen de business unit Vermogensbeheer en is onderverdeeld in verschillende afdelingen; de afdeling Administration is verantwoordelijk voor de administratie van alle beleggingen van de klanten en fondsen van PGGM. De afdeling Reporting is verantwoordelijk voor rapportages en verslaggeving van de portefeuilles van pensioenfondsen en beleggingsfondsen aan de klant en toezichthouders.  

De afdeling Datamanagement werkt voor zowel de front als de backoffice van de business unit Vermogensbeheer en zorgt dat alle noodzakelijke data in het systeem beschikbaar zijn. Waarbij onderhoud en toezicht op het data-governance beleid en procedures een grote rol speelt. Tot slot de afdeling IT, waar collega's zorgen voor de juiste kwaliteit en onderhoud van het complexe applicatielandschap van de Vermogensbeheer unit.  

Jouw achtergrond

 • en (net) afgeronde (HBO/WO) opleiding  
 • 0-5 jaar werkervaring  
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal 
 • Je krijgt energie van veranderingen en durft hierin initiatief te nemen. Ook werk je graag samen met anderen. 
 • Interesse in financiële markten, innovatie, data en duurzaamheid. 

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op: 

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact. 
 • een bruto maandsalaris tussen €2.360 en €3.370 o.b.v. 36 uur (schaal 7) afhankelijk van je kennis en ervaring. 
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer). 
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen. 
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%. 
 • ruim 26 vakantiedagen. 
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden. 
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ. 
 • Een waar je werkt-budget waarbij je een flexibele vergoeding ontvangt afhankelijk van je werklocatie en waarbij OV 2e klasse 100% wordt vergoed. 
 • Een vergoeding van max EUR 900,- inc btw per 5 jaar om je thuiswerkplek arbo-proof in te richten. 
 • 16 maatschappelijke uren per jaar, die jij, onder werktijd, kan inzetten voor sociale activiteiten om de sector zorg en welzijn te ondersteunen vanuit ons Bundel-programma.   

Meer weten?

Trainee Operations Vermogensbeheer: jouw nieuwe baan bij PGGM? Wil jij als Trainee Operations Vermogensbeheer de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact. 

 

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Meryem el Ajjouri (Campus Recruiter), +316 84320801 – meryem.el.ajjouri@pggm.nl. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website

Apply now